Extra toezicht na schietpartij Utrecht

Flevoland – De politie in Midden-Nederland was maandag 18 maart, naar aanleiding van de schietpartij in Utrecht, extra aanwezig op diverse plekken.

Enkele agenten stonden onder andere in Emmeloord met kogelwerende vesten voor de moskeeën, waarvan één pal naast het politiebureau. Ook bij het busstation op De Deel stond een politiewagen. Het gaat om ‘aanslaggevoelige plekken’, die ook in vele andere plaatsen in het land vandaag extra waren bewaakt. Het is belangrijk dat de politie dit doet om zo ook aanspreekbaar te blijven voor de burger. ‘Alles is uit voorzorg’, meldde de politie.

In Utrecht kwamen maandagochtend drie mensen om het leven nadat er in een tram op het 24 Oktoberplein werd geschoten. Ook raakten negen mensen (zwaar)gewond. Het heeft er alle kenmerken van dat er sprake is van een terroristisch motief. De politie is in opperste staat van paraatheid. In de regio Utrecht is tot 18:00 uur het terreurdreigingsniveau naar 5 verhoogd. Dat is het hoogste niveau en is in Nederland nog nooit voorgekomen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer