Explosie bij voordeur van woning

Urk – In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Golfoploop op Urk.

Even na 02:30 uur werd de buurt opgeschrikt door een harde knal. De voordeur van een hoekwoning bleek moedwillig te zijn opgeblazen.

De explosie veroorzaakte een ravage, met name bij de entree van de woning. De voordeur lag in stukken verspreid voor het huis en ook een aantal dakpannen waren losgekomen door de klap. Onder andere viel binnen een tussenmuur om en werd de deur naar de woonkamer uit z’n schanieren geblazen. Ook de trap raakte beschadigd. Volgens de politie vielen er geen gewonden.

Geen gaslek
De brandweer kwam ter plekke om metingen te doen. Daaruit bleek dat de explosie niet was veroorzaakt door gas. Ook werd er gekeken naar instortingsgevaar. Die kans bleek na onderzoek klein. De brandweerlieden hebben de situatie verder veilig gesteld. Netbeheerder Liander heeft voor alle zekerheid het gas naar de woning afgesloten.

Dader(s) gevlucht
Volgens de politie is er zwaar vuurwerk aan de buitenkant van de voordeur geplaatst en moedwillig tot ontploffing gebracht. Buurtbewoners spreken van een met duck-tape opgeplakte vuurwerkbom.

Bewoners ongedeerd
De woning is vanwege onderzoek en de schade tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners, een gezin met twee kinderen, lagen boven te slapen toen de voordeur beneden werd opgeblazen. Zij zijn erg geschrokken maar naar omstandigheden gaat het goed met hen.

De politie doet een getuigenoproep: Heeft u vannacht of eerder al verdachte personen/voertuigen gezien bij de Golfoploop en omgeving op Urk ? Bel 0900-8844, anoniem melden kan via tel. 0800-7000.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer