Druk jaar voor Urker KNRM

Urk – In 2018 werd er maar liefst 86 maal alarm gegeven voor reddingsstation Urk. De redders op het water hebben een druk jaar gehad.

Er werd het gehele jaar met de beide reddingboten actie ondernomen om mensen in nood te helpen. De eerste actie was op 3 januari 2018 en de laatste was op 29 december 2018.

De eerste actie betrof het evacueren van bezoekers die nog aan boord waren van de op drift geraakte Ark. De laatste actie betrof het redden van de personen op een zeiljacht die vlak voor de haven van Urk te maken kregen met een motorstoring en reeds op de stenen waren vastgelopen. Door snel optreden van de KNRM Urk kon de schade beperkt blijven. Maar ook de nachtelijke zoekactie naar een vermiste Urker op het IJsselmeer is niet ongemerkt voorbijgegaan. Gelukkig werd de jongen toen snel in goede gezondheid gevonden.

Met deze cijfers kan 2018 gezien worden als 12 drukke maanden voor de KNRM op Urk. Normaal zit het station op een 70 tal oproepen per jaar.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer