Busje te water in haven Urk

Urk – Een bedrijfsbusje is woensdagochtend 13 maart te water geraakt in de haven van Urk. Er zat niemand in. De oorzaak: Een vergeten handrem.

Rond 06:30 uur parkeerde een tegelzetter zijn busje op de Westhavenkade, waarna hij in een woning wat spullen wilde ophalen. Vervolgens hoorde de man een harde klap, waarna hij naar buiten rende. Wat bleek, zijn busje was zelfstandig het water ingerold. Het busje liep vol water en ging midden in de haven kopje onder.

Flinke klus
Delta Berging kwam ter plaatse om het busje uit het water te halen. Naast een kraan van de berger, was er ook een duiker nodig om de hijsbanden aan het busje onder water vast te maken. Echter waren de dichtstbijzijnde duikteams niet beschikbaar.

Na meerdere telefoontjes werd een duikbedrijf uit Amsterdam bereid gevonden om bij de berging te assisteren. Rond 09:45 uur arriveerde het team, waarna de berging kon beginnen.

Uiteindelijk is het busje met vereende krachten uit het water getakeld. Rond 11:00 uur was de klus geklaard. Volgens de berger is het busje total loss.

Niet de eerste en laatste keer
Eerder dit jaar rolde er ook al een bestelauto van de Westhavenkade af. En ook in de afgelopen jaren reden regelmatig auto’s de haven in. In de meeste gevallen is een vergeten handrem de oorzaak van de ongelukken en zijn er geen slachtoffers.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer