Brandweer redt hondje uit vossenhol

Emmeloord – De brandweer is zondagmiddag 6 januari urenlang bezig geweest met een hondje in een vossenhol.

Alles gebeurde in het bos rondom de Casteleynsplas, vlak langs het Friesepad, bij Emmeloord. Het hondje, genaamd Dobby, kroop tijdens een wandeling in een hol onder de grond en kwam daar niet meer uit. Na enige tijd alarmeerden zijn baasjes de brandweer omdat de teckel vast zou zitten. Voor de brandweer een flinke opgave. De Casteleynsplas is slecht bereikbaar dus moest alles te voet worden gedaan.

Eenmaal bij het vossenhol werd er een plan van aanpak gemaakt. Er werd, in overleg met de beheerder van het natuurgebied, een graafmachine van Exclusion B.V opgetrommeld om het hol voorzichtig open te graven. Dit was lang zo makkelijk nog niet omdat het hondje onder de grond slecht te traceren was. Wel was geblaf te horen dus dat betekende goed nieuws.

Na enige tijd graven en roepen naar het hondje kon een brandweerman Dobby uit het vossenhol halen. Eenmaal boven de grond was het beestje dolblij, hij mankeerde niets. De brandweer werd vriendelijk bedankt waarna men in kon pakken. De gehele actie duurde ongeveer van 13:15 tot 17:00 uur.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer