Brandweer Marknesse assisteert bij schuurbrand in Blokzijl

Marknesse/Blokzijl – Vrijdagmiddag 23 oktober brak er brand uit in een grote schuur aan de Duinweg in het Overijsselse Blokzijl. De brandweer van Vollenhove kreeg hierbij assistentie van de brandweerlieden uit Marknesse.

Even na drie uur werd de brandweer gebeld nadat er in een grote landbouwschuur brand was ontstaan. De meldkamer Oost-Nederland schaalde binnen een minuut op naar het sein ‘Middelbrand‘, waardoor de brandweerlieden van Marknesse werden opgeroepen. In de schuur stond een bak vol afval, met rubber, touw en metaal, in brand. De Vollenhovense brandweer was als eerste ter plaatse en heeft direct een blussing ingezet. Ondanks dat alles snel onder controle was, heeft de schuur aardig wat schade opgelopen.

Volgens de brandweer bleek bij deze brand ook asbest te zijn vrijgekomen. Hierdoor werd een speciale procedure ingesteld voor de veiligheid. Niemand mocht het terrein meer op of af totdat alles schoon was gemaakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer