Brandweer in actie voor ontsnapte papegaai

Urk – De brandweer is maandag 21 september rond 09:00 uur in actie gekomen voor een papegaai in een hoge boom aan het Noorderzand op Urk.

De papegaai, genaamd Kip, was zaterdag uit huis ontsnapt en verschanste zich sindsdien even verderop in verschillende hoge bomen. De vogel kwam echter niet meer naar beneden. Meerdere lok- en reddingspogingen door zijn baasje mochten niet baten dus werd de brandweer gebeld. Die kwam ter plaatse en ook een hoogwerker uit Lelystad werd ingeroepen.

Lastige plek
Het was een uitdaging om de papegaai te kunnen vangen. De enige optie was lokken met voer. De arm van de hoogwerker kon namelijk niet bij de desbetreffende boom komen.

De eigenaar van Kip mocht mee in het bakje van de hoogwerker en lokte de papegaai op afstand in de lucht naar zich toe. Deze manier slaagde. De papegaai vloog, wel na enige twijfel, op zijn baasje af en kon zo worden gevangen.

Eind goed, al goed
Eenmaal op de grond is Kip snel naar huis gebracht en weer in zijn kooi gestopt. De brandweer werd bedankt, waarna het avontuur eindigde.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer