Brandweer blust felle buitenbrand

Urk – De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag 3 maart even na één uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Industrierondweg op Urk.

Er bleek brand te zijn ontstaan in een stapel kuubskisten en pallets. De brandweer kwam met spoed ter plaatse omdat de brand tegen een bedrijfspand aan woedde. De korte maar felle brand tastte ook de gevel en dakgoot van het gebouw aan. Door snel optreden van de brandweer werd voorkomen dat de brand zich naar binnen toe uitbreidde. De brandweer heeft een deel van het dak via een hoogwerker gesloopt om te kijken of de brand compleet uit was.

De bewoner van een achtergelegen pand is door ambulancepersoneel gecontroleerd. Mogelijk dat diegene gewond raakte door de brand.

Volgens de brandweer kwam er mogelijk asbest bij de brand vrij. Dit is beperkt gebleven tot het terrein van het bedrijfspand zelf. Het is niet bekend waardoor de brand kon ontstaan.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer