Brand verwoest transformatorhuisje

Emmeloord – Op het zonnepanelenpark langs de Kuinderweg / Muntweg heeft woensdagmiddag 8 april een felle brand gewoed.

De brand werd rond 12:00 uur ontdekt. De brandweer kwam met spoed ter plaatse maar het brandende transformatorhuisje was lastig te bereiken.

Vanaf het fietspad langs de Kuinderweg heeft de brandweer een aantal slangen uitgerold. Met behulp van een ladder over de sloot kon men naar de brand toe. Een tankwagen van de brandweer uit Vollenhove zorgde voor voldoende bluswater op locatie.

Geen gevaar voor de omgeving
De brand veroorzaakte veel zwarte rook, dat van veraf was te zien. Ook de honderden liters olie in het transformatorhuisje vatte vlam. De situatie werd nauwlettend door de brandweer in de gaten gehouden. Omdat de rook goed omhoog steeg en de brand buiten de bebouwde kom woedde, was er geen gevaar voor de omgeving.

Blussen geen optie
De brandweer heeft het transformatorhuisje gecontroleerd laten uitbranden. Blussen was geen optie omdat eerst de stroom van het zonnepark moest worden afgesloten. Dat lukte even na 14:00 uur. Echter was het transformatorhuisje toen al zo goed als uitgebrand. Daarom werd besloten dat de brandweer kon inpakken.

Twee branden
Het is niet de eerste keer dat er brand woedde op dit zonnepanelenpark nabij industrieterrein De Munt. Vorig jaar maart ging hier ook een transformatorhuisje in vlammen op.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer