Brand bij MeerZoo snel geblust

Marknesse – Op vrijdagavond 31 januari is er even na 18:00 uur brand uitgebroken op het erf van MeerZoo aan de Steenwijkerweg bij Marknesse.

Volgens de brandweer woedde er een korte maar felle brand in een soort schuurtje die tegen een grote schuur aan stond. De blusgroepen van Marknesse en Vollenhove waren snel ter plaatse. Zij wisten de vlammen te bedwingen en uitbreiding naar de grote schuur, met daarin een onbekend aantal dieren, te voorkomen. De beesten kwamen zo niet in gevaar. De betonnen muur van de grote schuur was wel aangestraald door de hitte maar daar bleef het volgens de brandweer bij.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog onbekend. Ook over de omvang van de schade valt nog niets te zeggen, vertelde de brandweer ter plekke.

MeerZoo is een kleinschalig dierenpark en kinderboerderij maar heeft ook een zorgboerderij. Het park heeft tientallen dieren in allerlei soorten. Zo zijn er reptielen en insecten, maar ook (roof)vogels, spinnen, konijnen, eekhoorns en zoogdieren.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer