Bomen en takken op de weg door storm Dudley

Noordoostpolder – De brandweer heeft woensdagavond 16 februari meerdere schademeldingen gekregen door storm Dudley.

Het ging met name om omgewaaide bomen en afgebroken takken die wegen of fietspaden versperden. De brandweer kwam ter plaatse om de wegen en fietspaden vrij te maken. De incidenten konden snel worden afgehandeld. Daardoor was er weinig hinder voor het verkeer.

De brandweer rukte uit naar de Redeweg en N50 bij Ens, Banterweg bij Bant, De Bosporus in Emmeloord en de Leemringweg bij Kraggenburg. Op die laatste plek botste een busje tegen een omgewaaide boom.

Tweede storm
De wind nam in de loop van donderdag af, maar vrijdag trekt er opnieuw een storm over ons lans, genaamd Eunice. En die zal heftiger zijn dan Dudley. Er zijn zware windstoten mogelijk tussen de 90 en 130 km/uur, aldus het KNMI.

Rijkswaterstaat heeft donderdagochtend rond 06:00 uur de stormvloedkering Ramspol bij Ens gesloten, om het achterland te beschermen tegen het hoogwater uit het IJsselmeer. Het scheepvaartverkeer is hierdoor tijdelijk gestremd.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer