Bestelwagen met stro brandt uit op A6

Nagele – De hulpdiensten zijn dinsdagochtend 31 juli uitgerukt voor een brandende bestelwagen met open laadbak op de A6 bij Nagele.

De brand ontstond even voor 09:30 uur in het stro in de laadbak. De chauffeur van het voertuig merkte dit op tijd op en wist te parkeren op de vluchtstrook. Het vuur greep snel om zich heen, waardoor ook de cabine vlam vatte. Bij aankomst van de brandweer stond de bestelwagen al volledig in lichterlaaie. Ook een deel van de berm had al vlam gevat. Een aanhanger achter de bestelwagen kon nog wel worden gered.

De brandweer zette twee blusvoertuigen in om de forse brand te blussen. Het schuimblusvoertuig uit Lelystad kwam ter plekke om de brandweerwagens van extra water te voorzien. Na een half uur was het vuur geblust.

De bestuurder van de bestelwagen liep lichte brandwonden op en kon door ambulancepersoneel ter plekke worden behandeld. Hij kon bij de brandweer koelen en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Volgens een brandweerman ter plekke ontstond de brand in het stro doordat een voorbijkomende automobilist een sigaret weggooide. Het verkeer op de A6 stond enige tijd in de file omdat de rechterrijstrook was afgezet. Het wegdek wordt momenteel uitgebreid schoongemaakt.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer