Auto in de sloot, maar inzittenden even spoorloos

Vollenhove/Marknesse – Op de Ettenlandseweg, vlakbij de Vollenhoverweg, heeft woensdagochtend 2 juni een éénzijdig ongeval plaatsgevonden.

Twee mannen reden rond 06:45 uur met hun auto naar huis na een nachtje te hebben gevist. Door nog onbekende oorzaak vloog hun voertuig uit een bocht van de Ettenlandseweg. Vervolgens botste de auto tegen de slootkant, waarna het voertuig over de kop sloeg. Uiteindelijk kwam de auto op z’n kant in de sloot tot stilstand.

De inzittenden klommen zelf uit de auto en gingen naar huis. Een uur later, rond 07:45 uur, belden voorbijgangers naar 112 met de melding van een voertuig te water. De brandweer, politie en een ambulance werden met spoed opgeroepen.

Zoektocht naar slachtoffers
De brandweer uit Vollenhove en Marknesse waren als eerste ter plaatse, maar er was niemand in of bij de auto te bekennen. De brandweerlieden hebben een zoekslag gemaakt naar eventuele slachtoffers in het weiland ernaast, niet wetende dat de betrokkenen al thuis waren. De opgeroepen brandweerduikers van Urk, Zwolle en Lelystad waren niet nodig en zijn onderweg afgemeld.

Licht letsel
De politie heeft de automobilist en diens passagier getraceerd, waarna de brandweer retour kon gaan. De twee inzittenden hadden volgens de politie een paar engeltjes op hun schouders zitten. De airbags hebben waarschijnlijk ernstig letsel voorkomen.

Eén van de betrokkenen bleek licht letsel te hebben opgelopen bij het ongeluk. Het slachtoffer is thuis opgehaald met een ambulance en naar een ziekenhuis gebracht.

Waarom de twee mannen de plaats van het ongeval verlieten, is niet bekend. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto uit de sloot gehaald en afgesleept.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer