Auto doormidden bij ongeluk Espelerweg

Emmeloord – Op de Espelerweg tussen Emmeloord en Espel heeft zondagavond 7 maart rond 19:15 uur een bizar, maar ernstig, ongeluk plaatsgevonden.

Door nog onbekende oorzaak botste een personenauto met volle snelheid tegen twee bomen langs de weg. De harde klap zorgde ervoor dat de auto in stukken brak.

Het motorblok en het dashboard, inclusief het stuur, slingerden uit de auto en kwamen zeker 10 tot 20 meter verderop terecht. De weg en het fietspad lagen bezaaid met brokstukken.

Ernstig letsel
De bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Espel, werd door de botsing ook uit het voertuig geslingerd. Hij lag zwaargewond op een akker naast het fietspad. De man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Ook het personeel van een traumahelikopter bood assistentie. De helikopter landde langs de N50, op de route naar het ziekenhuis, waarna de arts bij de ambulance is ingestapt. Het is onbekend hoe het nu met de man gaat.

Motorblok op de weg
Een andere auto is vlak na het ongeluk op het motorblok gebotst dat op de donkere Espelerweg lag. De inzittenden van deze auto kwamen met de schrik vrij, maar hun voertuig raakte zwaar beschadigd.

Uitgebreid onderzoek
De Espelerweg was urenlang – tot na middernacht – in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De politie deed ter plekke uitgebreid sporenonderzoek om de toedracht van het ongeluk te kunnen achterhalen. Het is momenteel nog onduidelijk waardoor de auto van de weg raakte.

Een triest detail aan het ongeluk is dat op dezelfde plek vorig jaar – op vrijdag 8 mei – een 6-jarig meisje omkwam na een aanrijding met een auto. De aanwonenden van de Espelerweg waren zondagavond dan ook extra ontdaan. Zij hopen dat de provincie of de politie iets gaan doen aan een betere verkeersveiligheid.
3 reacties op “Auto doormidden bij ongeluk Espelerweg”

Regio25.nl Jaaroverzicht 2021 – Regio25.nl zei:

[…] Emmeloord – Auto doormidden bij ongeluk Espelerweg (4.802) […]


Auto vat vlam na aanrijding Espelerweg – Regio25.nl zei:

[…] binnen een paar honderd meter. Onlangs nog, op 15 december, raakte een auto in een greppel en op 7 maart vorig jaar brak een auto in tweeën na een botsing met twee bomen. Op dezelfde plek vond in mei 2020 een […]


Oproep tot actie voor veiligere Espelerweg – Regio25.nl zei:

[…] Maart 2021 – Auto doormidden na botsing met twee bomen […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer