Achtervolging eindigt in aanrijding op Lange Dam

Urk – Een automobilist heeft vrijdagavond 2 april een ravage aangericht op de Lange Dam op Urk.

Rond 23:15 uur, ten tijde van de avondklok, wilde de politie een personenauto controleren op het haventerrein. Gezien de jonge leeftijd van de automobilist hadden de agenten het vermoeden dat hij geen rijbewijs had. De bestuurder kreeg een stopteken, maar ging ervandoor. De agenten zetten een achtervolging in, waarbij binnen de bebouwde kom snelheden van 90 kilometer per uur werden aangetikt.

Op de Lange Dam, ter hoogte van het Hooiland, ging het mis. De auto reed over een vluchtheuvel en ramde een paaltje waarna het voertuig twee geparkeerde auto’s raakte en op de kop tot stilstand kwam. Vervolgens sloeg de bestuurder te voet op de vlucht, maar de politie wist zijn identiteit te achterhalen. Een nader onderzoek werd gestart.

Een ravage bleef achter op de Lange Dam. Verspreid over de weg lagen brokstukken en glasscherven. Een berger nam de over de kop geslagen auto en één van de geparkeerde auto’s mee. Vermoedelijk zijn beide voertuigen total-loss. De andere betrokken auto raakte minder fors beschadigd. Een derde geparkeerde auto werd op een haar na niet geraakt en kon onbeschadigd blijven staan.

Een paar dagen later
De automobilist meldde zich dinsdag bij de politie en werd meteen verhoord. De 18-jarige Urker kan rekenen op meerdere boetes, zoals voor het rijden met een geschorst voertuig, rijden zonder verzekering, rijden zonder rijbewijs, het ontbreken van de APK en het verlaten van de plaats van een ongeval.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer