Aanhouding voor aanslag vuurwerkbom

Urk – De politie heeft dinsdagochtend 17 december een 28-jarige man uit Urk aangehouden in het onderzoek naar de vuurwerkbom die begin november een woning aan de Golfoploop zwaar beschadigde.

Vanochtend doorzocht de politie enkele bedrijfspanden op Urk, waaronder aan het Foksdiep. Tijdens dit onderzoek werd de verdachte gevonden en gearresteerd. De identiteit van een tweede verdachte is bekend bij de politie maar deze is nog niet opgepakt.

In het tv-programma Opsporing Verzocht legde de politie eerder al een link met het Foksdiep. Eén van de gezochte auto’s was daar in de nacht van de explosie naartoe gereden.

Aanslag
De explosie vond plaats in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november 2019. De vuurwerkbom werd bij de voordeur van de woning geplaatst en richtte na de ontploffing een enorme ravage aan in het huis, dat tot op heden nog steeds onbewoonbaar is.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek, dat nu nog steeds gaande is. Men spreekt van een aanslag op het gezin dat op het moment van de explosie boven lag te slapen. “Het is een wonder dat niemand gewond raakte.”, vertelde een woordvoerster bij Opsporing Verzocht.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer