A6 weer open na vrachtwagen met lekkende lading

Noordoostpolder – De A6 tussen Urk en Emmeloord was woensdagavond 17 november afgesloten vanwege een vrachtwagen met lekkende lading.

De hulpdiensten werden even na 18:00 uur gealarmeerd. De truck stond op de vluchtstrook aan het einde van de oprit bij Nagele, richting Emmeloord. Volgens een woordvoerder van de brandweer lekt er hars uit een IBC-vat van 150 liter in de laadruimte van de vrachtwagen.

Hars is een glibberige en brandgevaarlijke vloeistof. De vloeistof kwam ook op het wegdek en in de berm terecht. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld en een milieudeskundige kwam ter plaatse om te kijken hoe de harsachtige vloeistof uit het asfalt en de berm kon worden gehaald.

Er werd een lekvrije bak uit Rotterdam gebracht, waar de vrachtwagentrailer in is getakeld met een kraan. De trailer werd in de bak schoongemaakt, waarna de vrachtwagen zijn weg weer kon vervolgen, aldus Rijkswaterstaat. Het asfalt was nog in goede staat. Frezen was daarom niet nodig.

De werkzaamheden waren donderdag vlak voor de ochtendspits klaar. Hierop kon de A6 weer worden vrijgegeven.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer