18 jaar cel geëist voor chaletmoord

Lelystad/Emmeloord – Het Openbaar Ministerie heeft vanmiddag 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 35-jarige Riekelt van S. Hij wordt ervan verdacht vorig jaar Tessa van Bokhorst op brute wijze om het leven te hebben gebracht.

Het lichaam van het 18-jarige meisje werd vorig jaar oktober gevonden in een brandend vakantiehuisje op camping Het Bosbad in Emmeloord. Ze bleek om het leven te zijn gebracht door meerdere klappen van een baksteen op haar hoofd. Daarna is het chalet in brand gestoken. De verdachte woonde op de camping in een caravan, naast het chalet van de vader van Tessa.

Een motief voor de moord is nog steeds onbekend. Van S. geeft wisselende en tegenstrijdige verklaringen. Het OM vindt het verhaal ‘ongeloofwaardig’. De officier van justitie sprak van een zeer gewelddadig en gruwelijk feit. “Het leven van een jonge vrouw die het leven nog voor zich had, is weggenomen. Door de brandstichting heeft hij de nabestaanden de kans ontnomen om afscheid te nemen van een ongeschonden lichaam.” Daarom eiste de officier een gevangenisstraf van achttien jaar. De rechtbank doet naar verwachting over twee weken uitspraak.

Zie ook: Vrouw komt om bij brand in chalet Een reactie op “18 jaar cel geëist voor chaletmoord”

Opnieuw 18 jaar geëist voor chaletmoord – Regio25.nl zei:

[…] rechtbank veroordeelde de man eerder tot acht jaar cel voor poging tot doodslag en brandstichting. De officier van justitie had achttien jaar gevangenis […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer