Vissersschip vermist voor Engelse kust

Urk – Sinds woensdagmiddag 28 januari is een vissersschip, genaamd Z-85 ‘Morgenster’, vermist in Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. Aan boord zouden zich vier personen bevinden, waaronder twee Urkers. Een grote zoekactie werd op touw gezet. Meerdere boten en helikopters kamde het gebied uit.

Volgens de kustwacht verdween de kotter woensdag rond 14:45 uur van de radar. Direct werd een zoekactie opgestart. Vijftien vissersboten, meerdere reddingboten en drie helikopters werden ingezet. Ook werd met sonarapparatuur de bodem afgespeurd. Er kwam van alle kanten hulp, zelfs van vissersboten uit Urk.

De Z-85 voer onder de Belgische vlag. Naast de twee Urkers waren er nog twee opvarenden op de kotter aanwezig. Die komen volgens de Kustwacht uit Portugal en België.

De kustwacht meldde donderdagmiddag dat ze een leeg reddingvlot hadden gevonden voor de Franse kust. Even later werden twee lichamen aangetroffen. Uit identificatie bleek dat de lichamen van een 45-jarige Urker en een 64-jarige Belg zijn, beide opvarenden van de Z-85. De andere twee personen en het schip zelf zijn nog niet gevonden.

De gemeente op Urk spreekt van een ‘verschrikkelijke scheepsramp’. Iedereen betuigt medelijden.

Zie hier het live-blog van de kustwacht.

Foto 1: Marinetraffic.com

Foto’s 2 & 3: Nederlandse kustwacht: De zoekslagen van alle boten en helikopters.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer