Vermiste Urker gevonden na omslaan Mar-Grethe

Urk – Op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland is donderdag 14 april de Mar-Grethe, een binnenvaartschip uit Urk, omgeslagen.

Aan boord waren twee Urkers. Eén van hen, de 20-jarige Wilco de Groot, was ruim drie weken vermist. Zijn lichaam werd op zondag 8 mei gevonden.

Burgemeester Cees van den Bos schreef op Twitter dankbaar te zijn dat het lichaam is gevonden. “Het verdriet blijft. In gedachten blijven we bij zijn ouders en familie.”

Wat is er gebeurd?
Het binnenvaartschip, genaamd Mar-Grethe, kapseisde donderdag 14 april even voor 18:00 uur vlakbij de Maeslantkering in de buurt van Rotterdam. De hulpdiensten kwamen direct massaal in actie.

Schipper Kees Post kon uit het water gered worden. Hij mankeerde niets. Een bemanningslid, de 20-jarige Wilco de Groot, werd niet aangetroffen. Zoekacties leverden donderdagavond en vrijdag niets op. Vanwege de stroming en de tijd die verstreek werd er voor het ergste gevreesd.

In de loop van vrijdag werd het schip geborgen. In de dagen daarna is er opnieuw in en langs het water gezocht, maar wederom zonder resultaat.

Naast de politie en dregteam SOAD uit Urk, zocht ook een grote groep vrijwilligers mee. Dit gebeurde onder de leiding van Urker CPV, oftewel Coördinatie Platform Vermissing. Begin mei werd de massale zoekactie beëindigd in overleg met de familie van De Groot.

Op zondag 8 mei werd het lichaam van Wilco gevonden door de zeehavenpolitie. Het stoffelijk overschot is uiteindelijk geïdentificeerd via DNA-onderzoek.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet nog onderzoek naar hoe het schip precies kon kapseizen.

Foto’s en video: FlashPhoto.nl
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer