Storm Ciarán uitgeraasd, weinig schade-meldingen in de regio

Noordoostpolder/Urk – De hulpdiensten in het noorden van Flevoland hebben donderdag 2 november weinig werk gehad van storm Ciarán.

De storm trok gedurende de dag vanuit het zuiden over het land en veroorzaakte op veel plekken schade, maar in de Noordoostpolder en op Urk viel het mee.

Een paar meldingen
De brandweer van Emmeloord kreeg tussen 16:00 een 17:00 uur drie stormschade-meldingen vlak na elkaar. Het ging om omgewaaide bomen die de Marknesserweg en Hannie Schaftweg versperden. Door de bomen in stukken te zagen konden de wegen weer vrij worden gemaakt.

Vervolgens werd de brandweer doorgestuurd naar een grote tak die op de Pilotenweg terecht was gekomen. Een automobilist kon de tak niet meer ontwijken, waardoor de auto er tegen aan botste. Niemand raakte gewond, maar de schade is vrij fors. Ook hier heeft de brandweer de weg vrijgemaakt.

Verder waren er geen andere stormschade-meldingen voor de brandweer in de Noordoostpolder en op Urk.

Weerwaarschuwing
Het KNMI gaf code geel af voor Flevoland en code oranje voor het IJsselmeergebied. Op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad werd een windstoot van 99 km/u gemeten. Het weerstation van Marknesse registreerde een maximale windsnelheid van 84 km/u. In de loop van de avond nam de windkracht af en zijn de waarschuwingen ingetrokken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer