Restaurant ontruimd na ongeval met gevaarlijke stof

Urk – De hulpdiensten zijn woensdagavond 27 juli gealarmeerd voor een incident met gevaarlijke stoffen bij de IJsselmeerafslag in de haven van Urk.

Volgens de brandweer kwam een beperkte hoeveelheid van een onbekende gevaarlijke vloeistof in contact met een metalen bak. Dit gaf een reactie waarna de hulpdiensten zijn gebeld. De situatie was snel onder controle, aldus de brandweer. De gevaarlijke stof is verdunt met water waarna het gevaar geweken was.

Twee mannen kwamen in aanraking met de chemische reactie en zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis.

Restaurant ‘t Achterhuis, gelegen boven de IJsselmeerafslag, moest enige tijd worden ontruimd en de omgeving van het pand werd afgezet. De gasten en het personeel hebben zichzelf buiten in veiligheid gebracht. Rond 21:30 uur was het incident meester en werden de afzetting en ontruiming opgeheven.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer