Reddingsactie van kat Toto zorgt voor afzetting A6

Emmeloord – De hulpdiensten zijn maandagochtend 25 april druk geweest met een kat in het nauw op het viaduct Muntweg over de A6.

Het dier was het hekwerk van het viaduct ingeklommen en kon daar niet meer vanaf komen.

De kat werd ontdekt door een voorbijganger die over de snelweg reed. De man dacht in eerste instantie dat het ging om een schoen of een laars, maar toen hij dichterbij ging kijken bleek het te gaan om een kat. De brandweer en Dierenambulance Witte Gerrit kwamen ter plekke om een plan voor de redding te maken.

Het was een bijzonder gezicht en men vroeg zich af hoe de kat op deze plek terecht was gekomen. De kat zat namelijk aan de buitenkant van het hekwerk, dus aan de kant van de A6. Dat was voor de kat gevaarlijk en het maakte de reddingsactie niet gemakkelijk.

Hoogwerker op de snelweg
Vanaf het viaduct zelf kon de kat niet worden gered. Daarom werd besloten om de hoogwerker van de brandweer op te stellen op de snelweg. Daarvoor moest een rijstrook van de A6 korte tijd worden afgezet. Tijdens de vlotte reddingsactie werd het verkeer in beide richtingen stilgezet. Direct na de actie is de kat meegenomen door de dierenambulance. Zij hebben het beestje laten controleren bij een dierenarts.

Eind goed, al goed
Dierenambulance Witte Gerrit meldde aan Omroep Flevoland dat de kat Toto heet. De dierenarts herkende het beestje en zo was de eigenaar snel gevonden. Toto’s baasje vertelde dat hij al een tijdje op pad was. “Maandagochtend is hij van huis vertrokken, dus hij heeft er een paar uur gezeten”. Volgens de dierenambulance is het allemaal goed afgelopen. Toto is gezond en wel en inmiddels weer thuis.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer