Politiewagen geramd bij achtervolging

Noordoostpolder/Urk – De politie heeft in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 januari een 35-jarige man uit Urk aangehouden na een wilde achtervolging door de Noordoostpolder.

Rond 01:15 uur zagen surveillerende agenten een slingerende Daihatsu rijden op de Westerringweg tussen Espel en Creil. De automobilist kreeg een stopteken, maar reageerde daar niet op. Ook de blauwe zwaailichten van de politieauto maakten geen indruk. Daarom hebben de agenten een achtervolging ingezet.

Bij Creil ging de Daihatsu de Noorderringweg op richting Bant. Ondertussen werden meerdere politiewagens ingeschakeld, waaronder uit Lemmer. De achtervolging ging verder via de Banterweg naar Emmeloord. Aldaar pakte de vluchtende automobilist een deel van de berm mee. Hij liet een spoor van modder achter. Even later kwam men aan op de Urkerweg. Daar reed de verdachte zo’n 180 kilometer per uur, schrijft de politie op Instagram. Inmiddels was de achtervolging al 45 minuten gaande.

Politiewagen geramd
Op de Schroef op Urk heeft de politie hun dienstvoertuig midden op de weg stilgezet om zo een blokkade te vormen. De verdachte kwam met hoge snelheid aangereden, hij ramde de politieauto en reed door. Omdat de schade meeviel kon de achtervolging wederom worden ingezet.

Bij vakantiepark Het Urkerbos kwam de achtervolging ten einde. De automobilist zette zijn voertuig stil en rende weg. De agenten gingen te voet achter hem aan en dreigden met de taser. De verdachte gaf zich over en is in de boeien geslagen.

Mogelijk gereden onder invloed
Op het politiebureau heeft een verpleegkundige van de GGD bloed van de automobilist afgenomen, omdat de politie vermoedde dat de verdachte onder invloed van verdovende middelen reed. De uitslag hiervan is nog onbekend. In de auto werd ook een hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. De recherche doet verder onderzoek.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Politie Noordoostpolder / Urk (@politie_nop_urk)
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer