Politie-inzet voor onrust op kermis

Emmeloord – De politie is op donderdagavond 2 mei en vrijdagavond 3 mei massaal in actie gekomen vanwege onrust in het centrum van Emmeloord.

Een groep jongeren zorgde rond 23:00 uur voor ongeregeldheden tijdens het sluiten van de kermis op De Deel. Hierbij werd gevochten en werden ook spullen vernield, zoals afzetpaaltjes van een attractie.

Een paar agenten waren op de kermis aanwezig toen de onenigheid ontstond. De agenten vroegen versterking omdat de situatie uit de hand liep. De politie kwam met zeker acht voertuigen naar de kermis toe, waaronder twee hondengeleiders en zelfs agenten uit Almere.

Bij aankomst van de versterking verdwenen de onruststokers. Uiteindelijk raakte er niemand gewond en zijn er ook geen aanhoudingen verricht, aldus de politie. Rond 00:00 uur keerde de rust in het centrum terug.

Volgens de gemeente was er deze week ’s avonds al vaker onrust op de kermis. “De sfeer is overdag goed, maar ’s avonds slaat het om.”, vertelde een kermisexploitant bij De Stentor.

Eerder gesloten
Burgemeester Roger de Groot besloot vrijdagmiddag dat de kermis vervroegd te sluiten. Alle attracties sloten in het weekend om 20:00 uur.

Om herhaling te voorkomen en de veiligheid van bezoekers, kermisexploitanten en hulpverleners te waarborgen heeft de burgemeester besloten tot deze maatregel, aldus de gemeente. Roger de Groot: “Ik betreur ten zeerste dat een kleine groep jongeren het plezier bederft van een grote groep inwoners en dat ik zo’n zware maatregel moet treffen.”

Ook vrijdagavond onrust
Ondanks dat de kermis vrijdag 3 mei eerder sloot, was er opnieuw onrust aan het einde van de avond. Ook bij de verblijfplaats van de kermisexploitanten was er onrust. De politie trad wederom op, waarna de groepen jongeren het centrum verlieten.

Zaterdagavond bleef het rustig in het centrum. Zondagavond vertrok de kermis zoals gepland.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer