Paar branden tijdens jaarwisseling

Flevoland – De hulpdiensten in de Noordoostpolder en op Urk beleefden een beheersbare jaarwisseling van 2022 naar 2023.

Er waren een aantal branden in Emmeloord en op Urk. Grote incidenten waren er niet.

Drie branden op oudejaarsavond
De brandweer bluste rond 20:45 uur een korte maar felle brand aan De Akkers op Urk. Een schuurtje tegen een woning aan ging in vlammen op. De buitenkant van het huis liep aanzienlijke schade op. Even later, rond 22:15 uur, vatte een scooter vlam aan de Wijk 4. De brandweer van Marknesse rukte rond 23:00 uur uit voor een autobrand aan de D.P.A Weeversstraat in het dorp.

Vier branden in Emmeloord
De brandweer in Emmeloord had het in de nieuwjaarsnacht behoorlijk druk. Aan de Montferland vatte een coniferenhaag vlam. Buurtbewoners wisten de brand vroegtijdig te blussen. Even later stond een houten klikohok in brand naast een woning aan de Baardmezenstraat. De brandweer was er snel bij en wist te voorkomen dat de brand naar binnen toe sloeg. In de ramen waren al scheuren ontstaan door de hitte.

Toen de brandende containers waren geblust, kon de brandweer door naar een autobrand aan de Stieltjesstraat. In de achtertuin van een woning stond een cabrio in lichterlaaie. Volgens de politie zou de auto er al langere tijd geparkeerd staan en was er vuurwerk in gegooid. Ook hier wist de brandweer erger te voorkomen. De woning liep geen schade op.

Later in de nacht woedde er nogmaals een brand in Emmeloord. Een schuur en schutting achter een rij woningen vatte door nog onbekende oorzaak vlam. De brandweer bluste het vuur. Er kwam vermoedelijk een kleine hoeveelheid asbest vrij, maar dit gaf weinig problemen.

Kleine dakbrand op Urk
De brandweer rukte rond 01:00 uur uit voor een woningbrand aan de Ramswelle. Daar kwam vuurwerk onder de dakpannen terecht. De brandweer slaagde er snel in om het brandje onder controle te krijgen.

Niemand raakte bij de branden gewond. Verder waren er geen noemenswaardige incidenten in het noorden van Flevoland.

“Ik ben blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van is geweest.”, aldus John van der Zwan, Commandant Brandweer Flevoland.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer