Hulpdiensten rukken uit voor jongen op het ijs

Marknesse – De hulpdiensten zijn zaterdag 20 januari rond 17:00 uur gealarmeerd voor een ‘persoon te water’ in het Waterloopbos.

De politie, een ambulance en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Ook duikteams uit Urk en Lelystad werden opgeroepen. Echter bij aankomst in het Waterloopbos bleek er van een noodgeval geen sprake.

Een jongeman was bezig zijn neergestorte drone van het ijs te halen. Het toestel was uit de lucht gevallen en op het ijs bij de Deltagoot terechtgekomen. De jongen regelde een luchtbed om het ijs op te gaan en zo zijn drone te redden.

Ondertussen belde een omstander 112 omdat hij dacht dat de jongeman in nood was. “Eigenlijk was dat niet zo”, vertelde de jongen na afloop. Toegesnelde brandweerlieden hebben hem wel even van het ijs geholpen.

Het ambulancepersoneel heeft de jongen nagekeken, maar hij mankeerde niets. De drone kwam er minder goed vanaf. Die is onherstelbaar beschadigd geraakt.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer