Grote brand verwoest fruitbedrijf

Marknesse – Een vuurzee heeft dinsdagavond 30 juli meerdere loodsen verwoest op een erf aan de Blokzijlerdwarsweg bij Marknesse.

De brand woedde bij VS Apple Industries B.V. en brak even na 18:00 uur uit. Bij het bedrijf worden appels verwerkt tot moes en compote voor industriële bakkerijen.

De vlammen grepen razendsnel om zich heen. De panden stonden binnen no-time in lichterlaaie. Dit veroorzaakte een enorme zwarte rookwolk boven de polder en een deel van Overijssel. Ook vanuit Friesland was de rook te zien.

Veel brandweerlieden

De brandweer rukte met groot materieel uit. Onder andere wagens uit Marknesse, Vollenhove, Emmeloord, Ens, Nagele, Rutten, Creil en Urk werden ingezet voor de brandbestrijding. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het woonhuis op het erf. De rest was niet meer te redden. De brandweer heeft de loodsen gecontroleerd laten uitbranden.

Omgeving gewaarschuwd

Uit de omgeving Blokzijl kwamen meldingen van neerkomende roetdeeltjes. Ook in de omgeving van Vollenhove en Kraggenburg was er stankoverlast. De brandweer zette een meetploeg in en er kwam een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse. Zij hebben onderzoek gedaan of er gevaar was voor de volksgezondheid, maar dat bleek niet zo te zijn. Wel kwam er op het erf zelf een kleine hoeveelheid asbest vrij. Dit zal later worden opgeruimd.

De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest met nablussen. Over de oorzaak van de brand is momenteel nog niets bekend. Niemand raakte bij de brand gewond.


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer