Gezelligheid tijdens open dag Rode Kruis

Emmeloord – Het Rode Kruis van de afdeling Noordoostpolder hield zaterdag 15 juli een open dag in het centrum van Emmeloord.

Op de Paardenmarkt waren tussen 10:00 en 17:00 uur voor jong en oud allerlei dingen te doen. Zo konden de kinderen een quiz doen en werd bij de ouders ondertussen EHBO-kennis bijgebracht. Ook was er een brancardrace voor de kids. Het Noodhulpteam, voor grootschalige medische inzetten, was speciaal voor deze dag bij elkaar gekomen. Dit team van het Rode Kruis liet zien wat ze doen en wat ze kunnen bieden. Hiernaast kwam zelfs de brandweer nog langs om een kijkje in het blusvoertuig te geven. Honderden bezoekers kwamen op de open dag af.

De open dag was ter ere van het jubileum van het Nederlandse Rode Kruis. De landelijke organisatie bestaat dit jaar namelijk precies 150 jaar. “Het is belangrijk om te laten zien wat we doen en zeker nu we dit jaar een mijlpaal mogen vieren.”, aldus één van de vrijwilligers van het Rode Kruis.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer