Explosie aan Noordzijde

Emmeloord – De voordeur van een barbershop aan de Noordzijde is vrijdagavond 8 september beschadigd geraakt door een explosie.

De bewoners van de appartementen boven de kapperszaak schrokken rond 23:30 uur van een harde knal. Ook op andere plekken in Emmeloord was de explosie te horen. De mogelijke daders zouden te voet zijn gevlucht via de Lange Nering.

De politie was na de melding snel ter plekke. De straat werd ruim afgezet en men begon met een uitgebreid onderzoek. Een explosievenverkenner werd ingeschakeld, maar ook de forensische opsporing kwam ter plaatse. Bij snackbar AnyTime The Place To Be, achter de Lange Nering en op de vluchtroute van de mogelijke daders, werd eveneens onderzoek gedaan. Daar werden verdachte spullen onderzocht.

Op beide locaties, zowel aan de Noordzijde als bij de snackbar, werden sporen veiliggesteld. Het onderzoek duurde tot diep in de nacht. De politie nam ook een auto in beslag die scheef geparkeerd stond op de Noordzijde.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding van de explosie is geweest. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Ten tijde van de explosie was het erg druk in het centrum van Emmeloord. Op een steenworp afstand was het Pieperfestival aan de gang en vanwege het warme weer zaten de terrassen op het horecaplein nog vol. Na afloop kwamen veel mensen een kijkje nemen bij het politie-onderzoek.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer