Brandweerkazernes worden vernieuwd

Noordoostpolder – De brandweerkazernes van Marknesse, Ens, Nagele, Creil en Rutten worden vernieuwd.

Er komen vijf nieuwe kazernes op andere locaties dan waar de huidige kazernes staan. De gemeenteraad heeft daar maandagavond 18 september akkoord op gegeven. Burgemeester Roger de Groot zei op de vergadering dat hij een investering van ruim vijf miljoen euro voor de bouw van de nieuwe brandweerposten belangrijk vindt.

De brandweerkazernes in de dorpen rondom Emmeloord zijn verouderd, te klein en voldoen niet meer aan de veiligheidseisen van nu. In de huidige garages is maar ruimte voor één brandweervoertuig, maar bijvoorbeeld in Ens zijn er twee operationele wagens. Ook andere garages hebben meer ruimte nodig omdat de brandweerwagens van tegenwoordig veel groter zijn dan 60 jaar geleden, toen de kazernes in Noordoostpolder werden neergezet.

Sinds 2018 word er al gepraat over renovatie en nieuwbouw van de kazernes in de dorpen. In samenspraak met de lokale brandweervrijwilligers is er nu een realistisch plan gemaakt. Alle politieke partijen hebben hun steun uitgesproken voor dit plan dat in 2027 gerealiseerd moet zijn.

Het is nog onbekend waar de nieuwe brandweerkazernes in de dorpen komen te staan en wanneer de bouw begint.

Foto’s: Google Maps
Een reactie op “Brandweerkazernes worden vernieuwd”

Eerste palen geslagen voor nieuwe brandweerkazerne op Urk – Regio25.nl zei:

[…] bekend dat er ook nieuwe brandweerkazernes in Marknesse, Ens, Nagele, Creil en Rutten komen. De plannen zijn goed bevonden door de gemeenteraad, maar het is nog onbekend wanneer de bouw […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer