Brandweer rukt uit voor ‘brand’ bij Kwekerij Wouters

Ens – De brandweer is zondag 6 november met meerdere blusvoertuigen uitgerukt voor een brandmelding bij Kwekerij Wouters aan de Enserweg.

De melding werd rond 08:15 uur gedaan. De brand zou woedden in één van de loodsen bij het kassencomplex. Volgens een medewerker van Wouters stond de loods ‘helemaal blauw’. De oorzaak van de rookontwikkeling was niet duidelijk en daarom ging de brandweer op onderzoek uit.

Er werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ vanwege de grootte van het pand. Brandweerlieden uit Ens, Nagele en Marknesse kwamen ter plaatse.

Na uitgebreid onderzoek, met onder andere een warmtebeeldcamera, bleek dat er geen sprake was van brand. De boosdoener was een compressor die olie lekte. De olie kwam volgens de brandweer in aanraking met een warmtebron, waardoor de rookontwikkeling ontstond. Na deze conclusie kon de brandweer inpakken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer