Brandweer ingezet vanwege vreemde lucht in riool

Emmeloord – De brandweer is donderdagavond 12 oktober ruim twee uur lang bezig geweest met een benzine-achtige lucht vanuit het riool rondom de Hondsruglaan.

In meerdere woningen was sprake van stankoverlast. De brandweer verrichte metingen om te kijken of er ook gevaar was. Dat bleek niet het geval, maar de vreemde lucht was wel sterk te ruiken. Ook de politie kwam ter plaatse om te onderzoeken of er mogelijk sprake was van een strafbaar feit.

De brandweer heeft samen met de gemeente een plan van aanpak gemaakt om de stank te verhelpen. De brandweer hing slangen in meerdere putten om het riool door te spoelen met water. Dat hielp, want de stank verminderde in de loop der tijd. Rond 23:00 uur was de vreemde lucht zo goed als verdwenen, waarop de brandweer besloot om in te pakken.

Vermoedelijk is er benzine of terpentine in het riool terechtgekomen, maar wat de geur precies was is niet geheel duidelijk geworden.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer