Brandweer in actie voor woningbranden

Noordoostpolder – De brandweer is donderdagavond 10 februari in actie gekomen voor twee woningbranden, één in Emmeloord en één in Creil.

De eerste melding was even voor 18:30 uur in Emmeloord. Een defecte pelletkachel veroorzaakte rookontwikkeling in een woonkamer aan de Prof. ter Veenstraat.

Toen de brandweer arriveerde was er geen sprake van brand. Men heeft de kachel gedemonteerd om het euvel te verhelpen. Vervolgens is de woning geventileerd, waarna de situatie weer veilig was. De pelletkachel zal op een later moment worden gerepareerd of vervangen.

De tweede brandmelding was rond 20:00 uur aan de Galamalaan in Creil. Op de bovenverdieping van een woning vatte een stekkerdoos en een computer vlam. Dit veroorzaakte veel zwarte rook in het huis.

De brand was door zuurstofgebrek al zo goed als gedoofd toen de brandweer een binnenaanval deed. De brandweerlieden hebben de nog smeulende resten geblust en vervolgens de woning geventileerd.

Volgens de brandweer heeft de bovenverdieping flinke roetschade opgelopen. De precieze oorzaak van de brand is onbekend. Niemand raakte bij de brand gewond.

Onderstaande foto’s van woningbrand in Creil
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer