Brandweer in actie voor lekkend onkruidbestrijdingsmiddel

Emmeloord – De brandweer is zondagmiddag 17 juli uitgerukt voor een hinderlijke lucht in een garage van een woning aan de IJsselmeerlaan.

De bewoners hadden last van prikkende ogen toen ze met de geur in aanraking kwamen. Hierop belden zij de brandweer.

De chemische geur was afkomstig van een sterk onkruidbestrijdingsmiddel. Dat zat in een kleine drukspuit, maar was door de warmte gaan lekken. De brandweer maakte een plan van aanpak om de situatie veilig te stellen. Hierbij kreeg men advies van een adviseur gevaarlijke stoffen.

Met speciale handschoenen en ademluchtmaskers op gingen de brandweerlieden aan het werk. De spuit en een jerrycan werden in plastic zakken gedaan. Vervolgens werd er zand bij gegooid om het goedje af te dekken. De bewoners zullen de zakken zelf naar de milieustraat brengen, aldus de brandweer.

Terwijl de brandweer bezig was, werd één van de bewoners door ambulancepersoneel nagekeken. De man was enige tijd met de vloeistof in aanraking gekomen waardoor hij, naast prikkende ogen, ook benauwd was. Uiteindelijk was een bezoek aan het ziekenhuis niet nodig. Ook de andere bewoners hadden geen klachten meer toen ze een tijdje buiten stonden.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer