Brand op stoppelveld snel onder controle

Luttelgeest – De brandweer is donderdagmiddag 11 augustus groots uitgerukt voor brand op een geoogst graanveld nabij Luttelgeest.

De brandweer kreeg rond 14:30 uur de melding van een akkerbrand in de buurt van de Oosterringweg en de Lindeweg. Men schaalde direct op naar het sein ‘grote brand’. Ploegen uit Kuinre, Marknesse en Emmeloord werden gealarmeerd. Ook watertankwagens uit Kampen en Vollenhove werden opgeroepen.

Toen de brandweerlieden onderweg waren was er aardig wat rookontwikkeling te zien. Eenmaal ter plaatse was de brand al zo goed als gedoofd. Boeren waren op de akker aan het werk toen de brand ontstond. Een klein gedeelte van het perceel ging in vlammen op. De brandweer heeft alleen nog wat hoeven nablussen. Het is onbekend hoe de brand is ontstaan.

Hitte en droogte
De brandweer schaalt momenteel sneller en groter op bij brandmeldingen. Dit vanwege de huidige droogte en hitte. Voor heel Nederland geldt op dit moment de hoogste alarmfase als het gaat om natuurbranden.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer