Brand in dak van woonboerderij

Espel – De brandweer is dinsdag 19 april met veel materieel uitgerukt naar de Noordermiddenweg. Er woedde brand in het dak van een woonboerderij.

De brandweer schaalde rond 15:30 uur op omdat het dak geïsoleerd was met riet. Naast meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertransportsysteem, kwam ook het rietteam uit Gooi en Vechtstreek ter plaatse. Zij zijn gespecialiseerd in brandbestrijding van rietgedekte gebouwen.

De brandweerlieden van Creil, Urk en Rutten hadden de vlammen snel onder controle. Met behulp van de hoogwerker uit Lelystad en het rietteam zijn er dakpannen van het dak gehaald. Zo kon men er zeker van zijn dat de brand uit was. Rond 17:00 uur waren de blus- en nacontrole-werkzaamheden klaar.

Door het snelle ingrijpen van de brandweer is de woonboerderij gespaard gebleven, maar men kon niet voorkomen dat er een gat in het dak ontstond. Ook op de bovenverdieping is schade ontstaan. Stichting Salvage zal de bewoners helpen met de afhandeling van de schade.

Volgens de brandweer ontstond de brand tijdens het plaatsen van zonnepanelen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer