Aanhouding en duikactie na steekincident

Emmeloord – De politie heeft maandag 21 november een 24-jarige man aangehouden in verband met een steekincident op zondag 18 september.

Vanwege het onderzoek werd afgelopen maandag de stadsgracht langs de Lange Dreef doorzocht door een duikteam van de politie.

Wat er gebeurde
Op zondag 18 september 2022 rond 05:00 uur vond er een ruzie plaats bij een horecagelegenheid aan de Korte Achterzijde in Emmeloord. Hierbij werd een 29-jarige man neergestoken. Ook is de man vermoedelijk in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is direct een onderzoek gestart naar de mogelijke dader(s). Maandag 21 november is een 24-jarige man in Emmeloord aangehouden op verdenking van zware mishandeling en poging doodslag. Hij zit op dit moment nog in hechtenis. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Duikactie
Op de dag van de arrestatie, maandag 21 november, waren duikers van de politie bezig met een zoekactie in de stadsgracht van Emmeloord, bij de Geuzenbrug, zo’n honderd meter verwijderd van de Korte Achterzijde. Dit vanwege het onderzoek naar de steekpartij, aldus een politiewoordvoerder.

Het water langs de Lange Dreef en Schokkerwal werd sporadisch afgezocht naar een mogelijk steekwapen of ander bewijsmateriaal. Of het wapen ook gevonden is, kan de politie niet zeggen. Dit om het lopende onderzoek te beschermen.

Getuigen gezocht
Uit gesprekken met getuigen blijkt dat er tijdens het incident meer omstanders aanwezig waren dan de mensen die de politie tot nu toe heeft gesproken. De politie komt daarom graag alsnog met mensen in contact die zondagnacht 18 september rond 05:00 uur aanwezig waren op de Korte Achterzijde of in de directe omgeving. Getuige geweest? Bel dan met 0900-8844 of anoniem 0800-7000.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer