Onderzoek naar oorzaak grote brand

15 sep 2016 | Niet gecategoriseerd

Creil – De politie is donderdag 15 september een onderzoek gestart naar de zeer grote brand in een boerenschuur aan het Klutenpad tussen Creil en Espel.

Specialisten van de recherche en een aantal agenten waren ter plekke en deden sporen- en een buurtonderzoek. Een busje voor ontmantelingen van onder andere hennepkwekerijen stond ook op het erf. “Het huis en de schuren zien er al maanden vervallen uit. Volgens mij is er geen agrarische activiteit meer op de boerderij. Wellicht dat er wel een hennepkwekerij of iets dergelijks in de schuur zat”, vertelde een omwonende aan Regio25.nl.

Twee pony’s konden woensdagavond door de brandweer uit de brandende schuur worden gered. Er waren verder geen mensen of dieren bij de brand betrokken.

De politie bevestigde vrijdag 16 september dat er een hennepkwekerij aanwezig was in de afgebrande schuur. Onderzoek zal nu moeten uitwijzen of de wielplantage ook de brandoorzaak is geweest. “Het is lastig om dat te onderzoeken. Veel planten en andere spullen zijn in vlammen opgegaan.”, vertelde een woordvoerster van de politie. De eigenaar van het erf is inmiddels achterhaald en verhoord.

Gerelateerd nieuws