Brandweer druk met branden

1 jan 2012 | Niet gecategoriseerd

Flevoland – De Flevolandse brandweer heeft het er maar druk mee gehad, oud / nieuwjaarsnacht werden er meerdere branden gesticht in containers.

In Noordoostpolder bleef het voornamelijk rustig, de Emmeloordse brandweer bluste 2 branden in Sterrenbuurt, hier was bij een school afval in de brand gevlogen wat leidde tot een gevaarlijke situatie. Verderop in de straat woedde een brand op de stoep, de brandweer bluste deze omdat het vuur niet in een vuurkorf was. Dij c1000 Greijdanus stond een blauwe gemeente container in brand, deze kan als verloren worden beschouwd. In Luttelgeest werden autobanden in de brand gestoken, de zwarte rook trok richting een woonwijk, de brandweer van Marknesse is ter plaatse geweest en heeft de brand geblust.

In de Nijenbeek nabij de C1000 stond een gehele container in lichterlaaie, de brandweer heeft deze, net zoals alle andere branden geblust met schuim. De brandweer is om half 2 nog een keer gealarmeerd, de brand was weer opnieuw aangestoen.

In Almere en Lelystad was het druk, woningbranden, containerbranden en afvalbranden. In Lelystad brand in een woning en werd opgeschaald tot middelbrand. In Almere ging een auto volledig in vlammen op, en meerdere containers moesten het ontzien.


Gerelateerd nieuws