Brandweer rukt uit voor ‘brand’ in politiehelikopter

8 okt 2024 | Rutten

Rutten – De brandweerlieden van Rutten zijn in de nacht van maandag op dinsdag even na 01:30 uur uitgerukt voor een niet alledaagse melding. Aan de Wrakkenweg zou brand woeden in een politiehelikopter.

De hulpdiensten konden de juiste locatie moeilijk vinden in het pikkedonker. Aan de Wrakkenweg bleek niets aan de hand te zijn. De politiehelikopter stond op een akker aan de Veneweg, een aantal kilometers verderop. Echter was er geen rook of brand te zien. De brandweerlieden hebben een nacontrole uitgevoerd en konden vrij snel huiswaarts keren.

Noodlanding
Tijdens een nachtelijke surveillancevlucht zag de bemanning lichtflitsen in het bedieningspaneel van de politiehelikopter. Men begon een brandlucht te ruiken en er kwam lichte rook vrij. Daarom werd er meteen een noodlanding gemaakt. Uiteindelijk was er geen sprake van brand, maar waren gesprongen zekeringen de oorzaak, aldus de brandweer.

Bijzondere melding
“Heel af en toe heb je meldingen waar je een groot vraagteken bij hebt en echt niet weet wat je nu kan verwachten…….zo ook afgelopen nacht!”, schrijft brandweer Rutten op Facebook.

 

Gerelateerd nieuws