Flinke schade bij opmerkelijke situatie Noordermeerdijk

5 okt 2024 | Noordoostpolder, Rutten

Noordoostpolder – De politie werd zaterdagochtend naar de Noordermeerdijk gestuurd vanwege een bijzondere situatie. Wijkagent Sander te Vaarwerk deelt zijn verhaal op Instagram.

Een automobilist reed afgelopen nacht over het fietspad van de dijk tussen Urk en Lemmer, waarna diegene bij Gemaal Buma bij Lemmer op een hek stuitte en niet van de dijk af kon komen. De wijkagent vindt dat dat al niet de schoonheidsprijs verdient, maar is not amused over het vervolg. “Dat je de situatie dan probeert te redden door de tractor van een ander open te breken en flinke schade aan te richten. De kleine ondernemer is financieel ernstig gedupeerd en heeft aangifte gedaan.”, aldus de wijkagent.

Ravage
Op foto’s is te zien dat een raam van de tractor is ingeslagen, dat het landbouwvoertuig een aantal meters vooruit is gereden en vervolgens is gestrand op de rand van de dijk. Blijkbaar lukte het niet om de auto te ‘bevrijden’. Een berger werd bij daglicht ingeschakeld en die wist de auto wel van de dijk te krijgen. De automobilist was toen al weg.

De politie doet onderzoek naar wie de flinke schade heeft veroorzaakt. Eventuele getuigen worden gevraagd contact op te nemen.

Foto's: Wijkagent Sander te Vaarwerk
 

Gerelateerd nieuws