Brandweerman Henk neemt na 30 jaar afscheid

4 okt 2024 | Marknesse

Marknesse – 30 jaar vrijwilliger bij de brandweer, dat is best bijzonder. Henk uit Marknesse heeft deze mijlpaal bereikt, maar nam afgelopen maandagavond ook afscheid. En dat ging op een onvergetelijk manier.

Nietsvermoedend kreeg Henk maandagavond een melding van een autobrand aan de Oosterringweg. Vlot ging hij naar de kazerne, waarna de brandweerwagen uitrukte. Eenmaal op locatie bleek dat zijn collega’s de autobrand in scene hadden gezet. Henk mocht zijn laatste ‘brand’ blussen. “Het regende ondertussen flink, maar dat kon de sfeer niet drukken.”, aldus de brandweerlieden van Marknesse.

Nog een melding?!
Toen Henk en zijn collega’s weer terug kwamen op de brandweerkazerne stond de oefenavond op het programma. Maar dat ging over want er kwam een nieuwe melding binnen. De brandweer werd gevraagd om de politie te assisteren bij autobedrijf Ben van Tilburg in Marknesse. Er zou een inbreker op het dak zijn. Daarom werd ook de ladderwagen uit Emmeloord ingeschakeld.

Verrassing
Vol goede moed stapte Henk in de korf van de ladderwagen. Op het dak aangekomen kwam hij voor een verrassing te staan: De ‘inbreker’ was zijn eigen vrouw. Uiteraard was ook deze melding weer in scene gezet. Maar tot de laatste minuut bleef Henk in zijn rol als brandweerman. Hij hielp zijn vrouw veilig naar beneden.

Afscheid genomen
Vervolgens is iedereen naar de brandweerkazerne in Marknesse gegaan om de avond af sluiten. Onder het genot van een hapje en een drankje heeft Henk zijn brandweerpak aan de wilgen gehangen.

Foto's: Brandweer Marknesse
 

Gerelateerd nieuws