Hardnekkige brand in woning en pizzeria

12 jun 2024 | Urk

Urk – Bij pizzeria en grillhouse La Cassa aan Wijk 2 in het oude dorp van Urk heeft dinsdagavond een hardnekkige brand gewoed.

De brand woedde met name in de woning boven de pizzeria. Volgens de brandweer hebben zowel de eetzaak als de woning enorme schade opgelopen. De bewoners bleven ongedeerd.

De brand werd rond 23:00 uur ontdekt. Bij aankomst van de brandweer was er veel rookontwikkeling op de bovenverdieping. Door de hitte en het slechte zicht konden de brandweerlieden de brand lastig lokaliseren. De brandweer moest eerst de rook en hitte verdrijven voordat men kon blussen.

Doormiddel van ventilatoren en het inslaan van de ramen van de dakkapel kwam er zicht op de brand, maar die was niet snel onder controle te krijgen. De brand zat namelijk in de verdiepingsvloer, aldus de brandweer. De vloer en het plafond moesten compleet worden opengebroken en dat kostte veel werk. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een hoogwerker in. Rond 00:45 uur was de brand geblust.

Oorzaak onbekend
Het is nog onbekend wat er precies heeft gebrand. Ook is het onduidelijk hoe de brand is ontstaan. De brandweer en politie gaan hier onderzoek naar doen. Niemand raakte bij de brand gewond.

Niet de eerste brand
Er is de afgelopen jaren vaker brand geweest bij La Cassa. Het restaurant zat eerst in een ander pand aan Wijk 2. Aldaar woedde in augustus 2017, juni 2018 en februari 2020 brand.

Vervolgens is de eetzaak verhuisd naar een pand even terug in de straat. Maar daar werd in september 2022 zwaar vuurwerk naar binnen gegooid, waarna er een kleine brand en veel schade ontstond. De eigenaar vertelde toen bij De Stentor dat hij met niemand problemen had. Zijn zaak zou ook het doelwit zijn geweest van intimidatie.

Dinsdagavond was het dus weer raak bij La Cassa. Het is onbekend of de branden een verband met elkaar hebben.

Augustus 2017: https://regio25.nl/forse-brand-in-keuken-van-pizzeria/
Februari 2020: https://regio25.nl/opnieuw-brand-in-pizzeria-en-grillroom/

Gerelateerd nieuws