Flinke wateroverlast in wooncomplex Houttuinen

13 mrt 2023 | Niet gecategoriseerd

Emmeloord – De brandweer is in de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart druk geweest met flinke wateroverlast in wooncomplex De Houttuinen.

Het gebouw heeft 85 aanleunwoningen voor ouderen en grenst aan woonzorgcentrum Hof van Smeden.

Door nog onbekende oorzaak sprong er een waterleiding op de tweede etage. De gangen en een aantal appartementen op alle drie de verdiepingen van het complex kwamen blank te staan. Het water stroomde via het plafond, de muren en meterkasten naar beneden. Vooral dat laatste zorgde voor een gevaarlijke situatie. De stroom moest in sommige woningen worden afgesloten. Zes appartementen werden ontruimd. De bewoners zijn elders opgevangen.

Zakken zand en dweilen
De brandweer maakte een plan van aanpak om ergere schade te voorkomen. De waterleiding kon worden afgedicht, waarna men is begonnen met dweilen. Tevens werden er plastic zakken met zand gevuld om de nog droge plekken in het gebouw te beschermen.

Na ruim twee uur dweilen was het waterballet grotendeels opgeruimd. De brandweer heeft de situatie overgedragen aan Stichting Salvage en een technische dienstverlener. Het wooncomplex heeft forse schade opgelopen, maar de precieze omvang is nog onbekend.

Gerelateerd nieuws