Aanhouding na vondst 150 kilo vuurwerk

4 dec 2020 | Niet gecategoriseerd

Meldingen over vuurwerkoverlast zijn dit jaar enorm gestegen. In oktober en november is het aantal meldingen landelijk verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, tot rond de 15.000.

Ook de politie in Flevoland krijgt dagelijks te maken met vuurwerkgerelataerde meldingen. Afgelopen week ontvingen de agenten op Urk meerdere tips.

Naar aanleiding van één van deze tips deed de politie een doorzoeking in een pand op Urk. Daar trof men 110 kilo vuurwerk aan. Dit werd in beslag genomen.

De politie had al snel een verdachte in beeld. In de auto van diegene werd nog eens 40 kilo vuurwerk aangetroffen. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Molotovcocktails
De politie kreeg ook een tip binnen over voorbereidingshandelingen tot vervaardiging van molotovcocktails. Ook hiervoor werd iemand aangehouden.

Het is onduidelijk of de twee aanhoudingen een verband hebben met de recente ongeregeldheden op Urk.

Ingegrepen
De afgelopen twee weekenden was het erg onrustig op Urk. Er werd veel vuurwerk afgestoken, er werden brandjes gesticht en vernielingen gepleegd door een groep jongeren. De politie trad vorige week hardhandig op om de openbare orde te kunnen herstellen.

Een deel van Urk is dit weekend aangewezen als veiligheidsrisicogebied met cameratoezicht. Er geldt ook een samenscholingsverbod voor meer dan 4 personen. Burgemeester Cees van den Bos: “Dat is nodig, want er zijn aanwijzingen dat we opnieuw rekening moeten houden met verstoring van de openbare orde.”

Uw hulp
De politie zet zich de komende weken volop in om de vuurwerkoverlast te beperken en kan uw tips daar goed bij gebruiken. Neem contact op via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Gerelateerd nieuws