Man aangehouden na vondst 80 kilo illegaal vuurwerk in zijn huis

Emmeloord – De politie hield dinsdag 30 november een 52-jarige man uit Emmeloord aan omdat hij verdacht wordt van handel in illegaal vuurwerk.

De politie kreeg begin november informatie dat een man zwaar vuurwerk zou verhandelen aan (minderjarige) jongeren. De recherche startte een onderzoek en hierin kwam de 52-jarige Emmeloorder als verdachte naar voren.

In de woning van de man heeft de politie ruim 80 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder nitraten. De Emmeloorder is aangehouden, maar is inmiddels onder voorwaarden vrijgelaten. Het aangetroffen vuurwerk is door een specialistisch bedrijf opgehaald en vernietigd.

Het gevaar van illegaal vuurwerk
Door de veranderende regelgeving lijkt illegaal vuurwerk de laatste jaren meer in trek te zijn. De politie maakt zich zorgen: “Illegaal vuurwerk is niet goedgekeurd en getest. Dit betekent dat ongekeurd vuurwerk soms niet wil afgaan, niet goed afgaat of niet volgens de aanwijzingen afgaat.”

Zelfgemaakte vuurwerkbommen en illegaal vuurwerk zorgen voor 39% van al het ernstige vuurwerkletsel, aldus de politie. Lees hier meer over (illegaal) vuurwerk: De gevaren van vuurwerk
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer