Zwarte rookwolk door grote afvalbrand

Emmeloord – De brandweer is donderdag 6 juni omstreeks 18:00 uur groots uitgerukt voor een flinke afvalbrand aan de Hoefbladstraat in Emmeloord.

Al snel na de eerste meldingen was er in de wijde omgeving een zwarte rookwolk te zien. De brandweer van Emmeloord kreeg assistentie van de ploegen uit Marknesse, Ens en Nagele en ook een hoogwerker en het schuimblusvoertuig uit Lelystad kwamen ter plekke. De brandweer had het vuur snel onder controle maar moest een hoop slangen uitrollen om voldoende bluswater te krijgen. Na ongeveer drie kwartier werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Volgens de brandweer bestond de afvalbult vooral uit plastic. Vanwege de rookontwikkeling kwamen een meetploeg en een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse. In rook zitten altijd gevaarlijke stoffen maar er was geen gevaar voor de volksgezondheid omdat de rook al snel was verdwenen, vertelde een woordvoerster van de brandweer.

Met een grote kraan werd in de loop van de avond de brandende afvalbult uit elkaar getrokken. Zo kon het vuur volledig worden geblust. De laatste brandweerlieden keerden rond middernacht terug naar huis. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer