Zoekactie naar ‘auto te water’ bij Vogeleiland

Kraggenburg – De hulpdiensten zijn maandag 15 februari opgeroepen voor een mogelijk te water geraakte auto in de buurt van het Vogeleiland.

De politie kreeg ’s ochtends een onduidelijke foto binnen met daarbij het verhaal dat er een auto te water zou zijn geraakt in de buurt van het Vogeleiland in het Zwarte Meer. Het bijzondere was wel dat de zon scheen op de foto, terwijl dat vandaag niet het geval is, aldus een politiewoordvoerster.

De politie nam de melding toch zeer serieus en startte een zoekactie. Naast een aantal agenten werden ook de brandweer, twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

Geen resultaat
De hulpdiensten zochten rondom de Kadoelerbrug bij Kraggenburg en langs het Zwarte Meer nabij de Oppen Swolle (N331) tussen Vollenhove en Zwartsluis. Dit leverde echter niets op. De zoekactie werd na een uur gestaakt. De opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam is uiteindelijk niet meer ter plaatse gekomen.

Loos alarm
De politie deed verder onderzoek en daaruit bleek dat de toegestuurde foto al een paar dagen oud was. Toen was er wel een auto door het ijs gezakt, maar daar waren de hulpdiensten niet voor nodig.

? PRIO 1 ? 15 Februari 2021 ⌚ 10:42uur ? DV aan derden (auto) ? N331 Oppen Swolle, Vollenhove ? 04-1235 ? nr 10 van…

Geplaatst door Brandweer Vollenhove op Maandag 15 februari 2021Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer