Zeer grote brand verwoest bedrijfspand aan het Keteldiep

Urk – Op het industrieterrein van Urk heeft in de nacht van zondag 8 op maandag 9 augustus een zeer grote brand gewoed.

De brand woedde in een bedrijfspand aan het Keteldiep en werd rond 01:30 uur ontdekt. Het zou gaan om het bedrijf Van Slooten Groep, dat bestaat uit twee delen. Eén loods is compleet afgebrand, de tweede aangrenzende loods raakte flink beschadigd. Een brandwerende muur en het snelle optreden van de brandweer hebben erger voorkomen.

Volgens de brandweer lagen er in het bedrijf onder meer scheepsmaterialen, zoals visnetten, opgeslagen. Deze spullen zijn voor een groot deel verloren gegaan.

Uitbreiding voorkomen
Toen de eerste brandweerwagen van Urk arriveerde sloegen de vlammen al uit het bedrijfspand. De brandweer schaalde snel op naar het sein ‘zeer grote brand’, waarna ook blusvoertuigen uit Nagele, Ens en Dronten werden gealarmeerd. Tevens kwam een hoogwerker uit Lelystad ter plaatse om de brand van bovenaf te kunnen bestrijden. Om voldoende bluswater te verkrijgen werd er ook een groot watertransportsysteem neergelegd.

De brandweer heeft man en macht ingezet om omliggende panden te kunnen behouden en dat had succes. Het naastgelegen woonhuis met een rietenkap kon worden gered. Ook de andere bedrijfspanden in de omgeving bleven gespaard.

Flinke rookontwikkeling
De rook van de brand trok over het oostelijke deel van Urk. De brandweer verrichtte metingen in die woonwijken, maar daaruit bleek dat er geen sprake was van gevaar voor de volksgezondheid. Wel werden er roetdeeltjes aangetroffen op auto’s. Volgens de brandweer kan dit geen kwaad. “De roetdeeltjes zijn met water af te spoelen.”, aldus een woordvoerder.

Nader onderzoek
Volgens de brandweer waren er zondagavond nog vissers in het bedrijfspand aanwezig. Zij zijn rond 00:00 uur vertrokken naar zee. Anderhalf uur later werd de brand ontdekt. Het is nog onduidelijk waardoor de brand kon ontstaan. Hier zal onderzoek naar worden gedaan. Niemand raakte bij de brand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer